Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Arra jutottak, hogy a túlélési esélyeid nagyban függnek attól, hogy a gépnek melyik részében foglaltál helyet. Ha kellőképpen szerencsés vagy és jó helyre váltottál jegyet, megúszhatod egy kis fejfájással az egészet! És azért valljuk be, nem mindegy, hogy fej nélkül vagy fájó fejjel zárod az esetet.

Talán nem is túl meglepő, hogy a zuhanáskor a legnagyobb erőhatás a pilótafülkét éri, így az roncsolódik szét a legjobban, ám az első osztályon utazók túlélésére sem tennénk fel túl nagy összeget. Például a 7A ülést 150 méterre találták meg a becsapódás helyszínétől.

A Time Magazin elemzése szerint is a gép hátuljában elhelyezett, középső üléseken utazók vannak a legnagyobb biztonságban, hiszen az itt ülők körében 28% az elhalálozási arány, míg azok között, akik előrébb ültek, ez 40% körül mozog.

Persze itt a végén azért jegyezzük meg, amit amúgy is mindenki tud: a repülőgép sokkal biztonságosabb közlekedési eszköz, mint az autó. Annak az esélye, hogy valaki halálos balesetet szenved autóval egy az ötezerhez, míg repülő esetén egy a 11 millióhoz! A túlélési esélyek pedig attól is függnek, hogy mekkora géppel utazol és hogyan történik a baleset.

(Forrás: Insider)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.