Honnan ismered fel az igazi gémert? Nos, ha az internetre hagyatkozunk, akkor a bevörösödött szemekről, a beduzzadt ujjakról és arról, hogy a kezük gyakorlatilag belemerevedett abba a pozícióba, ahogy a kontrollert tartják, miközben folyamatosan azt motyogják, hogy "csak még egy pályát, csak még egy pályát...". A HP Omen X Compact Desktop bemutatóján viszont kiderült, hogy van ennél megbízhatóbb jele is, ha valaki visszafordíthatatlanul rácsúszott a játékokra.

Ez pedig nem más, mint hogy

hátizsákot hord.

Bezony. De nem ám valami vacak Filát, hanem ilyet, ni:

Na de miért is? A virtuális valóság jelenlegi legnagyobb problémája, hogy mind az Oculus Rift, mind pedig a HTC Vive csak vezetékkel csatlakoztatható a számítógéphez, így hiába sétálgathatsz szabadon a virtuális térben, ha a valóságban egy vezeték mindig ott kígyózik valahol a lábad környékén, amibe belegabalyodhatsz vagy legrosszabb esetben el is eshetsz benne.

Erre nyújt kényelmes megoldást az Omen X Compact Desktop, ami egy speciális hátizsákra erősíthető, így nem kell a zsinórok között botladoznod. És amikor azt mondjuk, hogy kényelmes, komolyan is gondoljuk, hiszen a gép négykilós tömegével annyira könnyű, hogy szinte azonnal el is felejtettük, hogy a hátunkon van, ahogy a fejünkre húztuk a HTC Vive-ot (ebben mondjuk az is közrejátszhatott, hogy a bemutatón a The Brookhaven Experimenttel próbálhattuk ki a gépet, ami nem éppen egy esti mese).

Ahogy a neve is mutatja, alapvetően egy desktop gépről van szó, vagyis az Omen X Compact Desktop teljes értékű asztali gépként is használható egy dokkoló segítségével, amin minden csatlakozót megtalálunk, ami egy tisztességes PC-hez kell. Tisztességesnek pedig eléggé tisztességes vasat kapunk, hiszen a gépben az Nvidia GTX 1080 grafikus kártya gyárilag túlhúzott változatát találjuk, ami mellé a legújabb Intel-procikból és akár 32 GB RAM-ból válogathatjuk össze az igényeinknek leginkább megfelelő konfigurációt.

Ez persze nem lesz olcsó mulatság: bár pontos magyarországi árat egyelőre nem kaptunk, de az biztos, hogy a gép 2500 dolláros alapára itthon is legfeljebb nőni fog, csökkenni nem, így minimum 650 ezer forint körüli kiadással számolhatunk, amihez persze még hozzáadódik az Oculus Rift vagy a HTC Vive szintén nem túl pénztárcabarát ára. Ha viszont ez sem tántorít el a vásárlástól, akkor lassan készítheted a malacperselyt, mert a HP ígérete szerint a gép a karácsonyi szezonra már a hazai boltok polcaira is megérkezik.

És ezt olvastad már?
Magyar kutatók segítségével jósolhatják meg a váratlan eseményeket