A Sztálingrádi csatát nemcsak a világtörténelem egyik legvéresebb csatájának, vagy inkább csatasorozatának, hanem a második világháború fordulópontjának is tekinthetjük, hiszen a félévig húzódó pokolban a szovjetek döntő vereséget mértek az addig sikeresen előrenyomuló tengelyhatalmak erőire.

Ebben a véres félévben közel 2 millió katona esett el: megannyi kisebb offenzívára és hadműveletre is sor került, többek között a tacinszkajai régió is erősen érintett volt, hiszen a Rosztovi területben található városban 1942 decemberében a tankokkal bevonuló szovjetek sikeresen lerombolták a németek légibázisát.

1983 májusában végül összedobtak egy bájos kis brutalista emlékművet a szovjetek, így tisztelegve a dicső esemény előtt – az egészet P. Ibalakov építész tervezte, az építményhez pedig felhasználtak repülőgép- és tankmaradványokat is. Félelmetes egy monstrum, annyi szent, simán felhasználhatnák kelléknek egy jó kis sci-fihez, hiszen már digitális rádolgozás nélkül is úgy fest, mint egy lezuhant űrjármű.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Találtak egy pehelysúlyú kőzetbolygót, ami a második Föld megtalálásához viheti közelebb az emberiséget
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!