Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már a gamer világot is elérték a hongkongi tüntetések retorziói, miközben a Huawei elérhetővé teszi saját oprendszerét minden tulajdonosnak. Az iPhone 11 igen kellemes meglepetést okozott a tesztasztalon, a Xiaomi fülhallgatójával egyetemben.


Fotó: Engadget


És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

Amellett, hogy igen szomorú ami Hongkongban zajlik éppen, igen figyelemreméltó az is, hogy milyen messzire ér el a kínai kormány, vagy épp a kínai mega konszernek karja. A kellőképp ismert és lassan már hírhedt státuszba lépő Blizzard kiadó ugyanis egyetlen, a hongkongi tüntetők mellett szimpatizáló megnyilvánulásért kitiltott egy játékost az egyik neves versenyükről. Ennek hatására hihetetlen mennyiségű előfizető és regisztrált játékos próbálta meg törölni a profilját a fejlesztő szolgáltatásaiban, amit a Blizzard Entertainment egyszerűen ellehetetlenített és igen megnehezítette, hogy a haragos játékosok elhagyják a céget, melyben nem mellesleg a kínai gigavállalat, a Tencent 5%-os tulajdonos. Kicsivel később a szintén népszerű League of Legends kiadója a Riot Games pedig “jó üzleti” érzékkel lépett a zuhanórepülésbe kezdett Blizzard tyúkszemére és új játékot, a LoL hivatalos mobil verzióját és jó néhány újdonságot jelentett be, amire azonnal ráugrott a gamer világ és már temették is a “kína bérenc” Blizzardot. Van azonban egy “apró” csavar a sztoriban, ha megnézzük a Riot Games tulajdonosi hátterét.


Fotó: Huawei

És ha már Kína, akkor rögtön egy másik hír az országból. A Huawei ugyanis bejelentette, hogy dual boot megoldással a már meglévő Huawei készülék tulajdonosok számára is elérhetővé teszi majd saját operációs rendszerét a Harmony OS-t. Bár a dual boot megoldások egyáltalán nem népszerűek, a kínai cégnek azért van erre szüksége, mivel a május óta zajló huzavona, a Trump adminisztráció által feketelistára került vállalat nem férhet hozzá az Android rendszerhez és úgy néz ki a frissítésekhez sem. Hogy ez milyen hatással lesz az ázsiai mobil piacra és közvetve akár a legnagyobb vállalatokra (köztük pl. a Google-re) az a jövő zenéje.


Fotó: iFixit

Az Európai Unió mindeközben elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami kötelezi a gyártókat arra, hogy a járműipari sztenderdekhez hasonlóan, biztosítsák az alkatrészellátást a legtöbb háztartási készülékhez, mint amilyen például a mosógép, hűtő, de akár a televíziók is. Emellett a szabályozás azt is tartalmazza, hogy a gyártóknak el kell hagyniuk a speciális szerszámok használatának gyakorlatát (aki próbált már egy régebbi MacBook-ban HDD-t cserélni és látta a speciális csavarokat pontosan tudja miről beszélünk) és egyszerű, bárhol megtalálható, szabványos szerszámokkal javíthatóvá kell tennie a készülékeket. Erre többek közt azért volt szükség, mert a legtöbb esetben ezek a háztartási eszközök még sokáig szolgálnák tulajdonosukat egy egyszerű javítás után és teljesen felesgelesen terheli a rengeteg hulladék a szemétlerakókat.


Fotó: Apple

Tesztrovatunkban pedig megnézzük hogyan történhet meg az a technológia történetében igen ritka eset, hogy egy új Apple készülék egyszerre lesz olcsóbb, de közben szinte mindenben jobb, mint az elődje. Ez pedig nem más, mint az  iPhone legkisebb modellje, az iPhone 11, ami szinte mindenben veri a leköszönő iPhone XR-t, miközben majd 10%-al olcsóbb annál.


Fotó: Xiaomi

Mivel kisebb tesztkészülék cunami borította el az iFater szerkesztőségét, ezért az iPhone 11 nincs egyedül a legfrissebb adásban, így igen közelről megnéztük az ár-érték arányban ismét kiemelkedő Xiaomi igazi vezeték nélküli fülhallgatóját az Airdots Pro-t.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.