Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Google ajándék Chromebookot ad a Pixel 4 telefonok mellé, a Sony nagyon alacsonyan teljesített mobil fronton nemrégiben, miközben a Doogee megalkotta a legtutibb strapatelefont, az Amazfit pedig a legjobb okosórát az Amazfit GTR személyében.

Kép: Google

Az előző adásban kicsit megkapargattuk már a vadiúj Pixel 4 telefonokat a Google-től, de valószínű, hogy a keresőóriás is érzi, hogy baj van, mivel Angliában egy elég húzós csomagot dobott piacra a Pixel népszerűsítésére.

Minden – akár operátornál, részletre – megrendelt Pixel 4 mellé egy ajándék (kb. 300-350 eurós) HP Chromebookot ad a cég. Így elég valószínű, hogy a közeljövőben sok “használt, nullaperces” HP Chromebook lepi majd el az eBay-t, így akinek épp Chromebookra fáj a foga, érdemes egy kicsit arra tekingetnie.

És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

Kép: Dogee

Megtaláltuk (legalábbis papíron) a világ legjobb moduláris ÉS strapa telefonját, a Doogee S95 Pro személyében. Anno a moduláris kiegészítőkkel felvértezett Moto Z-t nagyon szerettük, kár, hogy nem sikerült az áttörés a Motorolának egyik generációval sem. De most itt az S95 Pro, ami szinte ugyanazt (és majdnem pontosan azt) a receptet követi, mint a Motorola: mágnessel a hátlapra pattintható extra akkuval, vagy sztereó hangszóróval egészíthetjük ki az amúgy a katonai strapa szabványt IS teljesítő telefont.

Az külön öröm, hogy a Doogee az első, aki nem csak a külsővel, de a belbeccsel is foglalkozott, hiszen a rendes proci mellé 8 giga ram, 128 giga (bővíthető) háttértár és egy igen komoly (Sony) kamerakészlet került a mindenálló burkolat alá.

Ha már Sony. Igen rossz híreket kell közölnünk, mivel egyre jobban úgy néz ki, hogy a japán céget egyáltalán nem érdekli az okostelefonos vonal. Az ötmillió prognosztizált (majd hamar négymillióra módosított) negyedéves készülékszállítmányt nem sikerült leszállítania a gyártónak. Nagyon nem. A Sony annyi telefont értékesített három hónap alatt, mint a Huawei (amely szintén nincs túl jól a Trump adminisztrációnak köszönhetően) egyetlen nap alatt! A 600 ezer Sony telefon meg sem közelíti a beígért négymilliót, így nem csodálkoznánk, de nagyon sajnálnánk, ha a Sony pár éven belül felszámolná ezt az üzletágát.

Kép: Adobe

Mivel minden hétre jut egy adatszivárgási botrány, most az Adobe szállt fel a szopórollerre, ugyanis mintegy 7,5 millió user adata került ki a rendszerükből. A cég azt állítja, nincs baj, hiszen nem banki, vagy egyéb szenzitív adatokról van szó, mi pedig azt mondjuk, hogy de, igenis baj van, mivel nem egy filléres, “kétpálcás” szoftvereket gyártó cégről van szó, akik igazán odafigyelhetnének a saját rendszerükre.

Kép: Tiktok

A Tik Tok videószolgáltatás iszonyú népszerű a tinik körében az egész bolygón, olyannyira, hogy Amerikában külön klubot indított az egyik iskola a röpke hírnévre áhítozó videós influeszereknek. A tinik megbeszélik a tartalmakat, kamera- és vágási tippeket adnak egymásnak, és házon belüli videoversenyeket szerveznek. Ez mind jól hangzik, és persze mi is örülünk, hogy nem az utcán bolyonganak a fiatalok, de azért az igen aggasztó, hogy egy a kínai kormányhoz direktben köthető és a személyiségi jogokra magasról tojó alkalmazás ennyire népszerű.

Kép: Xiaomi

Volt már az iFaterben okosóra, nem egyszer, és ha emlékszel, akkor hangzott el Pheke szájából az a mondat, hogy “egy okosóra ne akarjon normál órának kinézni”. Így el is dőlt abban az adásban, hogy Peti bármikor bevállalna egy ilyen stílusú okos kiegészítőt, míg Pheke ha nagyon muszáj, marad a karkötő-szerű fitnesz trackerek funkcionalitásánál.

Nem kellett hozzá sok idő, hogy ez a vélemény megváltozzon, hiszen a Xiaomi Amazfit GTR személyében olyan okosóra érkezett a tesztpadra, ami annyira jól sikerült, hogy mindkét műsorvezetőt komolyan meglepte. Magas kidolgozási minőség, remek dizájn, jó hardver és brutális üzemidő, röviden ezt tudja a kütyü, bővebben, pedig hallgasd meg a műsorban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.