iFater 21 - Büntessük a Zuckit, vegyünk rendőr kamerát, a TikTok nagyon nem jó, a Galaxy Tab S6 viszont meg jó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt az év utolsó iFater adása, benne némi orosz hackerkedéssel, egy apró Facebook büntivel és a Galaxy Tab S6-al. Többek közt...

És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

Jól megbüntettük a Facebook-ot, pontosabban a GVH (Gazdasági Versenyhivatal) büntette meg a világ legnépszerűbb közösségi oldalát és bár ráfért Zuckerbergékre még egy kis bírság, sajna az ok amiért 1.2 milliárd Forintot kell majd fizetniük bizony “kissé” sántít.

Oroszországban is szeretik az arcfelismerő szoftverrel ellátott kamerákat, van is nekik belőle (mármint a rendőrségnek) úgy 3000 db, de ha van a zsebedben 500 dollárod, amit odaadsz hacker bácsiknak, vagy néniknek, akkor a rend éber őrei mellett te is figyelheted ezen kamerák (sőt több tízezer sima megfigyelő kamera) képét is. Ráadásul még a felvételekhez és az egyéb adatokhoz is hozzáférhetsz az állami szervereken.


Fotó: Getty Images

Előfordult már párszor, hogy lebeszéltünk mindenkit a TikTok app használatáról, most egy amerikai per kapcsán bizonyossá vált, hogy a fejlesztők magasról tojnak a személyiségi és egyéb jogokra. Tehát a konklúzió ismét ugyanaz: ne telepítsd soha, vagy ha már használod, töröld azonnal!

Vannak még tabletek. Ugyan nem sok és már a nagy gyártóknál sincs “nagyképernyős” dömping, de azért a piacvezető márkáktól elvárható, hogy piacra dobjanak egy-egy Androidos tabletet. Mi pedig megnéztük a jelenlegi iPad Pro riválist, a Samsung Galaxy Tab S6 személyében.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.