Így mentenék ki drónokkal az égő épületekben rekedteket a jövőben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemrég bemutattuk azt a projektvideót, amelyben egy hatalmas méretű repülő jármű felemelkedik a tűzhöz, hogy a tűzoltók sokkal közelebbről, hatékonyabban szállhassanak szembe a pusztító lángokkal.

Ez is egy módja lenne a drónok hasznosításának tűz esetén, ugyanakkor van itt egy másik projektvideó is, amely már sokkal merészebb és automatizáltabb elgondolást tár elénk.

A drón gyakorlatilag egy mozgósítható egység volna, amely először lokalizálná a tűz helyét, majd azt, hogy vannak-e túlélők az adott épületben. Ez után pedig akcióba lépne.

Jason Bourne-módra a lehető legrövidebb idő alatt megkeresné az adott szobába a bejáratot, majd ezek után csak az volna a dolga, hogy az épület ablaka előtt várja a lángok elől menekülő túlélőket, majd némi szerkezetváltást követően egy hatalmas hálóval elkapja őket. A projekt akár működhetne is a jövőben, bár ehhez egy összehangolt akció és általános szemléletváltás szükséges, hiszen hiába is várja a drón a bajba jutott embert, ha ő nem tudja, hogy gyakorlatilag az ablak előtt jön a felmentősereg; és nem csak végső elkeseredettségében álldogál az ablak előtt, hogy esetleg leugorjon minden mindegy alapon.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.