A közlekedésnek elég sok izgalmas aspketusa van: váratlan kátyúk, rádfékező félkegyelműek, nagy ívben balra kanyarodás egyenrangú kereszteződésnél, és még számtalan, viccesebbnél viccesebb kis etűd színesíti a sofőrök mindennapjait. A tankolás viszont - lássuk be - nem tartozik ezek közé, az halál unalmas. Hacsak nem vagy az amerikai hadsereg pilótája.

A vadászgépekhez hasonlóan a helikopterekkel is előfordul, hogy hosszabb utat kell megtenniük, mint amit a hatótávjuk megengedne, ilyenkor pedig ugyanúgy tankolják fel őket, mint a repülőgépeket: jön a hatalmas tanker, cső ki, aztán már csak bele kell találni abba a lehetetlenül kicsinek tűnő tömlőbe.

A helikopternél a helyzetet bonyolítja, hogy jóval lassabb, mint egy vadászgép, így a művelet közben közel maximális sebességgel kell repülnie, miközben a tankernek annyira le kell lassítania, hogy még épp ne essen le az égről. Az alábbi felvételen azt láthatjuk, hogy csinálja ezt az amerikai hadsereg egyik HH-60G Pave Hawk helikopterének a pilótája, aki egy GoPro Hero 5-öt erősített a sisakjára, így az ő szemszögéből nézhetjük végig az események kibontakozását.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció