Ilyet nem nagyon láthattál: repülőről bombázzák szét halakkal a utahi tavakat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az extrém módszert a kényszer szülte.

Az talán nem újdonság, hogy halakat telepítenek a tavakba, de a módszer, amit a utahi természetvédelmi hatóság választott, messze nem nevezhető annyira szokványosnak. Sőt, inkább kifejezetten extrém, merthogy repülőgépről bombázzák szét halakkal a tavakat – egy ilyen eresztéssel kábé 35 ezer hal landol a vízben, és állítólag nagy részük még túl is éli a zuhanást/becsapódást:

Aerial Fish Stocking 2021

Did you know that we stock fish in Utah by AIRPLANE?! 🛩

This week we stocked around 200 high-elevation lakes across the state. These lakes are not accessible by vehicle and other means of stocking.

The fish are between 1-3 inches long, so they flutter down slowly to the water. Aerial fish stocking in Utah is an effective method of stocking and has been since the mid 1950s. Post-stocking netting surveys show that survival of aerial-stocked fish is incredibly high.

The airplane holds hundreds of pounds of water and can drop 35,000 fish in a single flight without reloading. Learn more about our fish-stocking methods: https://bit.ly/2TQFVCf

Posted by Utah Division of Wildlife Resources on Thursday, July 8, 2021

Azért erre a megoldásra esett a hatóságok választása, mert más lehetőségük nem is volt, a tavakat ugyanis máshogy nem lehet megközelíteni, csak repülőgéppel.

A módszert egyébként már mintegy 70 éve alkalmazzák az állam mintegy 200 olyan taván, amit másképp nem lehet megközelíteni.

Talán ez is érdekelhet...

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.