Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te hány sportot találtál fel életedben? Mi is nullát, szóval eléggé irigykedünk a mesterséges intelligenciára a Speedgate miatt, ami egész szórakoztatónak tűnik.

Na persze a kaliforniai AKQA ügynökség mesterséges intelligenciája nem magától volt ilyen okos: a gép négyszáz (emberek által kitalált) sportot elemzett ki, majd elkezdett belőlük összeállítani új sportokat. Végül több mint ezer megoldással állt elő, ám ezek nagy része komplett baromság volt. A készítők végül három új sportot próbáltak ki élesben, és arra jutottak, hogy a Speedgate a legkiforrottabb.

A játék amúgy tényleg nem tűnik unalmasnak, hiszen többek között a foci, a rögbi és a krokett elemeiből áll össze, és eléggé pörgős is. A játékszabályok dióhéjban a következők:

  • Adott két hatfős csapat (3 támadó, 3 védő).
  • Nekik az a céljuk, hogy eljuttassák a rögbilabdát az ellenfél kapujába.
  • A labdát passzolásnál rúgni és dobni is lehet, de a kapukon csak rúgva lehet őket szabályosan átjuttatni.
  • Ahhoz, hogy gólt szerezhess, a labdát előbb át kell juttatni a középső kapun, erre a területre viszont a játékosok nem mehetnek, vagyis értelemszerűen passzolni kell.
  • A gól két pontot ér, viszont ha a támadó csapatból valakinek a kapu másik oldalán sikerül megszereznie a labdát és újra átrúgnia a kapun, az plusz egy pont.
  • A játék 3x7 percig tart.

Ha ez alapján megjött a kedved a játékhoz, akkor jó hírünk van, ugyanis az AKQA annyira rágyógyult a saját (vagyis hát az MI) ötletére, hogy már ligát is kezdtek szervezni, a honlapjukon pedig bárki regisztrálhatja a csapatát.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.