Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha verted már az asztalt vagy a billentyűzetet netezés közben, mert egy belső hang azt súgta, hogy ez majd felgyorsítja a percek óta csak tökölő számítógépet, akkor a The Great Suspender a legjobb dolog, ami csak történhetett veled. Ez ugyanis tényleg felgyorsítja a számítógépet.

A Chrome böngészőnek minden előnye mellett megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy ha túl sok lap van megnyitva egyszerre, akkor a normál esetben jámbor böngésző úgy zabálja fel egy pillanat alatt az összes memóriát, mintha nem lenne holnap. Nálam átlagosan 10-15 lap van megnyitva folyamatosan, szóval nem csak olvastam valahol, hogy ez így van.

Ezen segít a Chrome-hoz letölthető The Great Suspender bővítmény, ami nevéhez híven tényleg semmi mást nem csinál, mint hogy felfüggeszt - mégpedig az éppen nem használt lapok működését, amelyek így nem fogyasztják fölöslegesen a drága memóriát.

A bővítmény teljesen személyre szabható, így például

  • néhány másodperctől három napig terjedő idősíkon beállíthatod, hogy mennyi idő után függessze fel a nem használt lapokat,
  • azt is megadhatod, hogy csak akkor aktivizálja magát, ha a gép akksiról megy,
  • és összeállíthatsz egy listát is olyan oldalakból, amelyeket soha nem akarsz felfüggeszteni.

A felfüggesztett lapon egy "Tab suspended. Click to reload." felirat jelenik meg, ha pedig fel akarod támasztani a lapot, nincs más dolgod, mint hogy rákattintasz.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.