Nem érte meg. Még akkor sem, ha kapott mellé egy iPad 2-t is.

Sokan szoktak azzal viccelődni, hogy eladnák a veséjüket valamiért, de aztán nagyon-nagyon kevesen teszik meg valójában. Egy kínai férfi viszont megtette, méghozzá 2011-ben, mégpedig azért, hogy megvehesse magának az akkor legmenőbbnek és talán legjobbnak számító iPhone 4-et és egy mellé egy iPad 2-t.

Wang Shangkun a műtét után mindössze pár hónappal összeszedett egy fertőzést, ami megtámadta az egyetlen ép veséjét. A férfi szervezete végül nem tudta legyűrni a kórt, így azóta minden nap dialízisre kell járnia.

írja a News18 hírportál.

Kilenc évvel ezelőtt Shangkun az interneten került kapcsolatba egy szervkereskedővel, aki 20 ezer jüant, vagyis nagyjából 1 millió forintot ajánlott neki egy veséért. A férfi nem habozott sokat, elfogadta az ajánlatot és vállalta az illegális műtétet.

Az eset végül napvilágra került, összesen kilenc embert tartóztattak le, többek között azokat az orvosokat is, akik a műtétet elvállalták.

Shangkun elmondása szerint a családjuk nem volt soha gazdag, ezért nem volt más lehetősége, hogy megszerezze a vágyott kütyüket, csak ha eladja az egyik veséjét.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben