Régen nagy móka volt a havert felzörgetni éjszaka egy idegen számról, majd jól megszívatni valami oltári baromsággal. Jót lehetett röhögni ezeken, főleg ha egy kellemes hangú lány is csatlakozott a bulihoz a nagyobb hatás érdekében.

De persze az is előfordult, hogy mi álltunk a fallosz rossz oldalán... szép emlékek ezek. Aztán lassan felnőttünk, és már nem izgatottá, hanem inkább feszültté válunk, amikor egy idegen szám csörget be rosszkor, vagy éppen a legrosszabbkor. Vagy csak úgy, amikor épp rohadtul nem vagyunk kíváncsiak senkire. És ilyenkor óhatatlanul gyűlnek a fejünkbe a kérdések...

vajon ki az, és mi a fenét akarhat?

  • A régi rokon, akivel összebalhéztál?
  • Géza kérné vissza a pénzét?
  • Netán a főnök baszogat egy új számról?
  • Vagy talán az egyik régi dugipajtásod az matt részegen, miközben teljesen maga alatt van?
Közben valami ilyen arcot vágunk

Aztán vagy felvesszük, vagy nem. És sokszor ráfázunk. Pedig milyen jó volna, ha az ilyen elcseszett helyzetekre is lenne megoldás – például a fene se akar a kettesbe nyúlni a négyes opció helyett. De persze – mint manapság szinte mindenre –, erre is akad egy program, amely kisegít minket a bajban. Lehet, hogy nem fogunk ezzel újat mondani, de ha fogalmad sem volt eddig a létezéséről, akkor talán nagyon hálás leszel. Ugyanis a Truecaller egy igazi kis varázsló. Amellett, hogy tudakozóként is üzemel, le tudunk vele tiltani telefonszámokat, de ami talán a legkirályabb benne, az az, hogy

képes nekünk pillanatok alatt beazonosítani egy ismeretlen telefonszámot: kiírja, hogy ki keres, akkor is, ha nem szerepel az illető a telefonkönyvünkben.

Csak internet-hozzáférés szükséges az egészhez. (Jó, titkosított számoknál fuccsot mond a dolog, de ha valamelyik titkosszolgálati szerv szállt rád, akkor már úgy is tökmindegy.) Ha kedvet kaptál hozzá, akkor le tudod tölteni az applikációt androidos telóra, Windows Phone-ra és iOS-re is. A program egy hónapig ingyen üzemel, ennyi idő pedig bőven elég arra, hogy leteszteld: könnyebbé teszi-e az életedet, vagy sem.

És ezt olvastad már?
Találtak egy pehelysúlyú kőzetbolygót, ami a második Föld megtalálásához viheti közelebb az emberiséget
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!