Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt hittük, az idei év még a hajlítható telefonokról fog szólni, a kijelző alá rejtett kamera pedig inkább a jövő év zenéje lesz, de rosszul gondoltuk.

Hogy mennyire rosszul, azt erősen jelzi, hogy két gyártó, az Oppo és a Xiaomi mindössze néhány órányi különbséggel mutatta be a saját megoldását.

OPPO on Twitter

For those seeking the perfect, notchless smartphone screen experience - prepare to be amazed. 📲 You are taking a very first look at our under-display selfie camera technology. RT! 🤯 https://t.co/FrqB6RiJaY

Hogy miért jó a kijelző alá rakni a szelfikamerát, az elég nyilvánvaló: így se egy notch, se egy kameralyuk nem zavar be a kijelzőbe, és olyan, körülményesebb megoldásokra sincs szükség, mint a telefon tetejéből előugró kamera vagy a második kijelző a telefon hátlapján.

Xiaomi #5GIsHere on Twitter

Do you want a sneak peek at the future? Here you go...introducing you to Under-Display Camera technology! #Xiaomi #InnovationForEveryone https://t.co/d2HL6FHkh1

Persze attól, hogy két gyártó is bemutatott egy prototípust, még nem jelenti, hogy az ilyen telefonok már idén piacra kerülnek, ami nem is baj, hiszen a videók alapján képminőségben még van hova fejlődni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.