Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érdekes felmérésre bukkantunk. Bár a brit tudósok külön fogalom, reméljük, hogy az online válásokkal foglalkozó Divorce-Online cég felmérése nem alaptalan és nem hülyeséggekkel tömjük a következő pár percben a nagyrabecsült Player olvasók fejét.

Most jótékonyan tekintsünk el attól a meglepő ténytől, hogy a Divorce-Online oldalán már 65 fontért, amolyan csináld magad válást eszközölhetünk, ha nem vagyunk túlzottan eleresztve. Szóval ezzel nem foglalkozunk. Azzal azonban annál inkább, hogy egy reprezentatívnak nevezhető felmérés keretein belül 5000 válótól kérdezték meg mi volt a kiinduló ok, hogy a jogi utat választották. A 2011-es felmérés eredményeként a válaszadók 33%-a a Facebook-ot jelölte meg, mint a „lavina” okozóját. Ez két év alatt 13%-os növekedés (a 2009-es hasonló felméréshez képest).

A legnépszerűbb okok között szerepelt, az esetleges üzenetek hangvétele egy-egy ellenkező nemű felhasználónak, a barátok „jelentései” a másikról, illetve a már megromlott házasok közötti Facebook-os szájkaraték elmérgesedése, ami aztán aláírandó válási papírokban kulminált. Érdekes és nem annyira örvendetes trend ez, de a mondás még mindig igaz: éld úgy a digitális életed, mint a hús-vér valót, abból nem lehet baj, kivéve, ha tényleg igazi rákkenroll arc vagy, akkor meg ugye mindegy is.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.