Kiderült, hogy a kutyáknak teljesen mindegy, hogy fukar vagy nagylelkű vagy
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez tudományosan, jutalomfalattal bizonyított!

Egyes tanulmányok szerint a kutyák fajtársaiknak visszaadják a szívességeket és különbséget tudnak tenni az együttműködő és nem együttműködő emberek között. A Bécsi Egyetem Konrad Lorenz Összehasonlító Viselkedéstudományi és Állatorvosi Intézetének kutatócsoportja vizsgálata során azonban egészen más következtetésre jutott.

Kísérletükben 21 kutya vett részt (border collie-k, agarak, ausztrál juhászkutyák, tacskók, kopók, beagle-ök és keverékek), amely során a vizsgált állatoknak meg kellett nyomniuk egy gombot, hogy jutalomfalatot kapjanak. A kutyák láthatták, amint egyes emberek reagálnak a gombnyomásra, míg mások nem. Ezután pedig gombnyomással viszonozhatták a szívességet, amit viszont a nagyvonalú emberek esetében ugyanolyan ritkán tették meg, mint az ételt megtagadóknál, és később sem játszottak velük gyakrabban. Mindebből pedig azt állapították meg a bécsi viselkedéskutatók, hogy

A kutatók szerint elképzelhető, hogy a négylábúak furcsának találják, hogy etessék az embereket, akiktől általában az ételt kapják, de azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nem ismerik fel az emberek segítő viselkedése és a jutalom közötti kapcsolatot.

Eközben...

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.