Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van valami, amiben az Mi 9 kiemelkedően jó.

Ha az ember a mai csúcskategóriás telefonok árának a feléért akar csúcsmobilt kapni, akkor általában meg kell elégednie egy tisztességes, de azért igazán semmiben sem kiemelkedő készülékkel - gondoltuk mi a Xiaomi Mi 9 bemutatója kapcsán, ami hajszálpontosan egy tisztességes, de a mai csúcskészülékekhez képest nem igazán kiemelkedő telefonnak tűnt. Aztán jött a DxOMark, és jól ránk cáfolt.

Ha nem vagy képben, akkor a DxOMarkról annyit kell tudni, hogy szinte felfoghatatlanul részletes tesztben értékelik és pontozzák a mobilok kameráját, és bár a tesztjeik végeredményével néha lehet vitatkozni, az azért mégis elég árulkodó, hogy a DxOMark szerint fotós képességekben jelenleg csak a Huawei két csúcstelefonja múlja felül az Mi 9-et.

 

A Xiaomi csúcstelefonjának olyan mobilokat is sikerült lenyomnia, mint az iPhone Xs Max, a Galaxy Note 9 és a Google Pixel 3, videós képességekben pedig a tesztelők szerint az összes mai telefont veri.

Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy az Mi 9 az első fecske az idei csúcsmobilok közül, ami eljutott a DxOMarkhoz, így könnnyen lehet, hogy néhány hónap múlva ez az eredmény már nem lesz annyira nagy szám, de egy olyan telefontól, aminek az ára Kínában alig 120 ezer forintnál kezdődik, ez mindenképpen egy nagyon szép eredmény.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.