Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Emlékszünk még a Samsung első kereskedelmi forgalomban is kapható hajlítható kijelzős mobiljának strapatesztjére, amit csak azért hittünk el, mert a saját szemünkkel láttuk.

A Fold a teszt alapján egyszerűen életképtelennek tűnt. A kijelzőjét még körömmel is meg lehetett karcolni, ami nem tűnik túl jó ajánlólevélnek, tekintve, hogy a telefonját az ember általában az ujjaival szokta masszírozni.

A Samsung a héten bemutatta legújabb, szintén csillagászati árcédulával pusztító hajlítható kijelzős mobilját, a Z Flipet, amivel kapcsolatban azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon ehhez is cérnakesztűvel kell-e hozzányúlni, vagy végre egy életképes lifestyle mobilt kapunk a nem kevés pénzünkért.

A dél-koreai cég szerint a telefon kijelzője már nem műanyag, mint az eddigi hajlítható mobilok esetében, hanem ultravékony üveg, amit ők még egy hangzatos rövidítéssel is megtiszteltek:

Az elnevezés is azt sugallja, hogy a Z Flip végre nem úgy fog viselkedni, mint egy nebántsvirág, de ezt a reményt a telefon szokásos strapatesztje hamar eloszlatta. Az a helyzet, hogy az ultravékony üveget ugyanúgy meg lehet karcolni körömmel, mint a Fold ultrakényes kijelzőjét.

A Verge gyorsan meg is kérdezte a Samsungot, hogy na most akkor mi a szitu, mire a cég közölte, hogy

A magazin kérdésére kiderült továbbá az is, hogy ugyanúgy, mint a Fold esetében, a Z Flip vásárlói is jogosultak lesznek arra, hogy egy alkalommal kedvezményes áron cseréltessék ki a telefonjuk kijelzőjét, a védőfóliát pedig a Samsung szintén egy alkalommal ingyenesen lecseréli nekik.

Az mondjuk egészen biztos, hogy a kényes képernyő a telefon 536 ezer forintos árcédulája miatt a vásárlók egy igen vékony rétegének fog csak bosszúságot okozni. A többieket pedig vigasztalja a tény, hogy az új S20-ak esetében ilyesmitől egészen biztosan nem kell tartani.

Róluk itt olvashatsz:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.