Kínai mobilgyártó technológiája alázza az iPhone-t
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vivo mostanában elég sok borsot tör az Apple orra alá: nem elég, hogy a Nex-szel egy csomó olyan kihívást sikerrel vettek, ami az Apple-nek nem sikerült, de még a 3D-s arcazonosítójuk is sokkal kifinomultabb.

A Nex két leglátványosabb megoldása az volt, hogy a telefonon nincsen a kijelzőbe belógó kamerafül (notch), az ugyanis a telefon tetejéből ugrik ki, emellett pedig az ujjlenyomat-olvasót sikerült a kijelző alá beépíteni. Utóbbi különösen fájó lehet az Apple-nek, akik az iPhone X-nél hasonló megoldással próbálkoztak, de miután nem sikerült megoldani, kitalálták, hogy az ujjlenyomat-olvasó igazából tök béna, és az arcazonosításé a jövő.

Bár arcazonosítás több telefonban is van, az Apple megoldása abból a szempontból jóval kifinomultabb, hogy a Face ID egy mélységerzékelős 3D-s kamerát használ, ami harmincezer infravörös ponttal térképezi fel a felhasználó arcát.

Nos, ezt sikerült jelentősen felülmúlnia a Vivónak, akik a sanghaji Mobil Világkiállításon egy olyan technológiát mutattak be, ami háromszázezer infravörös ponttal rendelkezik, vagyis tízszer annyival, mint az iPhone X szenzora. A Vivo szenzora ráadásul állítólag három méteres távolságig képes lemodellezni az előtte levő dolgokat, jelentősen kibővítve a technológia lehetséges felhasználási lehetőségeit: a Vivo szerint a mozgásérzékelés (és persze az arcazonosítás) mellett arra is lehetőség nyílik, hogy virtuálisan felpróbálj ruhákat, és a szelfik szépítő funkciójánál is egészen új távlatok nyílnak meg.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.