Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Slow Mo Guys kreatív tudósemberei nemrég egy nyílvesszőt szeltek ketté egy karddal szuperlassításban, majd utána azt tesztelték, milyen lehet az, amikor az arcodba mászik egy vödörnyi égő kőolaj. Most úgy gondolták, eljött az ideje egy kis robbantgatásnak.

Hőseink ezúttal butánt töltöttek egy félliteres kólába. A történet addig okés, amíg nem keverjük össze a két folyadékot, a kupak pedig nincs rajta a palackon, és csak hagyjuk, hogy a gáz szépen elforrdogáljon a lötty felső tartományában – a bután forráspontja ugyanis -0,5 Celsius-fok, így a cseppfolyósítható gáz felső rétege már szobahőmérsékleten megadja magát. Amikor viszont a palackot becsavarjuk, majd megfordítjuk, akkor az egyenes szénláncú alkán minden porcikája hirtelen forrni kezd, a hirtelen nyomásnövekedés miatt pedig a PET-palackba zárt kólás turmix egy rakétává változik.

Íme egy pillanatjép a videóból, magáért beszél:

Itt pedig az egészet megnézheted:

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.