Cristiano Ronaldo szülőföldjén, az Atlanti-óceánon található Madeirán nem ritkák az erős szelek, így a Lisszabontól mintegy ezer kilométerre található szigetre tapasztalt, gyakorlott pilóták vezetik főként a vasmadarakat.

A Transavia egyik Boeing 737-esének a pilótáinak azonban így is egy nagyon komoly kihívással kellett szembenézniük, ugyanis egy a térséghez képest is szokatlanul erős ellenszélben kellett letenni az utasszállítót:

A History Channel tévécsatornán futó Most Extreme Airports című műsorban egyébként a világon a 9. legveszélyesebb repülőtérnek nyilvánították a Cristiano Ronaldo nemzetközi repülőtért – tavaly óta viseli a focista nevét –, Európában csak a légörvényekkel és ködökkel tarkított gibraltári reptér előzte meg ezen a listán.

Az előző eset egyébként június közepén történt, és bizony más pilóta is szenvedett aznap a széllel:

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

(forrás: HVG)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.