Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Éppen mosolyogsz, bosszankodsz, vagy netán szeretnéd felhívni környezeted figyelmét a másfél méteres távolság betartására? Létezik egy maszk, ami mögött semmi sem marad rejtve, LED-es (telefonos applikációval összekötött) kijelzője ugyanis minden gondolatod közvetíti. A Lumen Couture USB-s maszkjával kitűnhetsz a tömegből és tudtára adhatod aktuális hangulatod a világnak.

Megannyi egészségügyi óvintézkedés mellett a vírushelyzet az önkifejezés igényét is megerősítette azáltal, hogy elhozta a dizájnermaszkok korát. Mivel nagy valószínűséggel a maszkviselés a járvány lecsengése után is életünk része lesz, így a tervezők naphosszat azon fáradoznak, hogy minél egyedibb és stílusosabb maszkokat alkossanak.

Chelsea Klukas, a Lumen Couture (technológiai megoldásokat alkalmazó) divatcég alapítója meglovagolta a hullámot, és egy olyan maszkot tervezett, ami mesterien tükrözi tulajdonosa hangulatát, valamint közvetíti gondolatait. Csak nyugalom, szó sincs semmiféle agykurkászó, gondolatolvasó kütyüről, mindössze egy applikációs vezérlésű LED-es panelről.

A LED Matrix Face Mask a lehetőségek kiaknázhatatlan tárháza, a hozzá tartozó ingyenes Android/iOS alkalmazás ugyanis bármit megjelenít rajta, amit a telefonunkra írunk és rajzolunk.

Míg ha Equalizer módba állítjuk az appot, a kijelző a telefonban lejátszott zene ritmusában villog. A maszk LED-panelje USB-vel tölthető, egy feltöltés három-négy órás üzemidőre szól. Ez bőven elég egy nagybevásárláshoz vagy munkahelyünk és otthonunk közötti ingázáshoz. Az akkumulátor rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől, csak mi tudunk létezéséről, ráadásul könnyedén eltávolítható, ha a maszk fertőtlenítésére vagy mosására kerül sor, vagy csupán szeretnénk úgy viselni, akár egy normális maszkot. A cég külön felhívja figyelmünket, hogy

A Klukas egyébiránt a koronavírus elleni küzdelmet is támogatja a maszkokkal: a kilencvenöt dolláros, átszámítva körülbelül huszonkilencezer forintos maszkokból befolyó nyereség negyven százalékát a WHO COVID-19 Szolidaritási Felelősségi Alapnak utalja. Végezetül képzeletbeli pacsi jár a tervezőnek, amiért készített egy DIY videót, amiben megmutatja, hogyan lehet házilag legyártani a maszkot, és beépíteni a külön megvásárolható, később újrahasználható LED-panelt. Így akkor is lehet saját LED-es maszkunk, ha a költségvetésünkbe nem fér bele közel harmincezer forint.

(Fotó: Venturebeat)

Kövesd a Rakétát, a Player jövőmagazinját!

Tavaly év végén startolt el a Player új magazinja, amiben kiemelten foglalkozunk a legérdekesebb technológiai és tudományos újdonságokkal, az autózás jövőjével, a megújuló energiával, a klímakérdéssel, és még számtalan olyan izgalmas trenddel, ami a következő években meghatározó lehet. Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.