A leghosszabb utasszállító repülés rekordját döntötte meg ez a Boeing 787
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A koronavírus terjedése időnként egészen furcsa eredményeket hoz magával, például egy Boeing 787 a hétvégén megdöntötte a leghosszabb utasszállító járat rekordját, amikor a Tahiti és Párizs közötti távot megállás nélkül tette meg.

Nem tesz valami jót a repülések a koronavírus terjedése, a törölt járatok és a reptéri szűrővizsgálatok között azonban akad egy érdekesség is: a hétvégén egy Boeing 787-9 megállás nélkül teljesítette a Tahiti és Párizs közötti távot, ezzel új rekordot állított fel az utasszállító járatok között. A gép 9765 mérföldet tett meg a levegőben, ami 15 715 kilométernek felel meg.

Az Air Tahiti Nui járata egyébként megállt volna Los Angelesben, de a vírushelyzet miatt az utasokra hosszú vizsgálat várt volna, mielőtt újra útra kelnek.

Még gyorsabbak is voltak, 18 óra 45 perc helyett 16 óra alatt ért célba a Dreamliner. A gép ezzel a Singapore Airlines rekordját döntötte meg, a Szingapúr és Newark közti járat 15 343 kilométert repül.

A Project Sunrise a Qantas kísérleti járata volt London és Sydney közt, ahol az ultra-hosszútávú repülés hatásait vizsgálták az utasokra

Az ausztrál Qantas légitársaság ugyan 2019-ben egy több mint 11 ezer mérföldes, azaz 17 700 kilométeres utat tett meg London és Sydney közt, megállás nélkül 19 óra és 19 perc alatt, az azonban nem menetrendszerinti, hanem kísérleti járat volt.

(Képek: Getty Images)

Még egy rekord nemrégről:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.