A hosszában ívelt G Flex a gyártó szerint olyan, mint az X-Men Wolverinje, mellesleg a teljesítménye is brutális.

Na nem azért, mert a G Flexből a legváratlanabb pillanatban adamantiumpengék ágyazódnak a gyanútlan telefonáló koponyájába, hanem mert a telefont egy olyan különleges burkolattal vonták be, amely állítólag percek alatt képes kijavítani a kisebb karcolásokat. Bye-bye otromba telefontokok!

A Samsunggal ellentétben az LG-nél nem tartották fontosnak, hogy a különleges formát kifejezetten ezt kiaknázó alkalmazásokkal is megindokolják, a hosszában hajlított kijelző viszont a gyártó szerint kényelmesebb telefonálást biztosít, és a videók is nagyobb élményt nyújtanak majd.

Ahogy az elvárható, a G Flex teljesítménye nagyjából megegyezik az LG jelenlegi legerősebb, G2-es készülékével, így a hajlított telefonban 2,26 Ghz-es Snapdragon 800 procit, 2 GB RAM-ot, 13 megapixeles kamerát és 3500 mAh-os akksit találunk. A Full HD-ről egyelőre le kell mondanunk, a hatcolos kijelző ugyanis csak 720p-s felbontásra képes, cserébe megkapjuk a vadiúj "real RGB" technikát, amely az ígértek szerint minden eddiginél élesebb képet biztosít.

A 7,9 és 8,7 mm közötti vastagságú telefon tömege egyébként elég tekintélyes, de hogy a 177 gramm sok vagy kevés, leginkább nézőpont kérdése. Az 5,7 colos Galaxy Round 154 grammos tömegéhez képest például elég sok, a 6,1 colos Huawei Mate 200 grammjához képest viszont pillekönnyű.

A telefont egyelőre csak a dél-koreaiak élvezhetik, a G Flex elsőként ott mutatkozik majd be, és az is lehetséges, hogy hozzánk később sem jut el, egyes hírek szerint ugyanis a hajlított kijelzős teló egyelőre csak egy demó, amellyel elsősorban az ívelt telefonok fogadtatását igyekszik felmérni a dél-koreai gyártó.

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, lila köveket találtak a Marson – Nem tudni, mi az, és azt sem, hogy került oda