Végre te is beköltözhetsz álmaid sci-fi otthonába, és nem is kerül olyan sokba
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valahogy így képzelünk el egy lakást a XXI. században: a családfő hazaér, elkiáltja magát, hogy "drágám, kapcsolj gyorsan a meccsre", de ez nem a feleségének szól, hanem a falon elhelyezett hatalmas kivetítőnek.

Az okos otthon ötlete persze 2016-ban már egyáltalán nem újdonság (a T-Mobile például már 2006-ban is mutogatott hasonlót a Millenárison), de ahogy a Kickstarteres L.U.C.Y-projekt tervezői elképzelik, az azért egy másik szint.

A fantáziátlan névválasztás ellenére ugyanis a Lucy valamivel izgalmasabb, mint mondjuk az Amazon Alexája: Lucyhez ugyanis tartozik egy hatalmas érintőképernyő is, ami eléggé megnöveli a sci-fi-faktort a lakásban. Ráadásul nem elég, hogy a többi okos otthon-koncepcióhoz hasonlóan hangirányítással írhatsz emlékeztetőket, irányíthatod a többi okos eszközödet, kereshetsz rá bármire az interneten, de Lucy egy kamera segítségével képes felismerni az embereket, így mindenkit a személyes preferenciái alapján szolgál ki.

Ehhez képest a 358 eurós ár (ami átszámolva kábé 110 ezer forint) nem is tűnik soknak, igaz, ezért a pénzért csak egy 17 colos kijelzőt kapsz. Ahhoz, hogy a képeken látható brutális méretű képernyőt kapjuk, 681 eurót kell kipengetni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.