Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mate 30-ról ugyanis a csütörtöki bemutató előtt kiszivárogtak a hivatalos képek, amik nagyjából megerősítik, amit eddig tudtunk.

A Huawei egyszerre négy telefont fog bemutatni, a Mate 30 Prót, a kicsit visszafogottabb képességű  Mate 30-at, valamint a középkategóriás Mate 30 Lite-ot és az exkluzív Mate 30 Porsche Designt.

A telefonok nem csak hardverben fognak eltérni egymástól, de megjelenésre is kisebb-nagyobb mértékben különböznek. A legkraftosabb Mate 30-ban a hátlapi kamerákat egy köralakú szigetben találjuk, és a hírek szerint két 40 megapixeles, valamint egy 8 megapixeles szenzorral és egy mélységérzékelő kamerával érkezik.

A sima Mate 30 dizájnja is hasonló lesz, viszont az előlapi notch jóval kisebb, ami arra utal, hogy a Mate 30 Pro kapott néhány extra szenzort.

Jelentősen eltér a két telefontól a Mate 30 Lite, aminek a hátlapi kameradizájnja a tavalyi Mate 20-hoz hasonlóan négyzetalakú, a szelfikamera pedig egy kameralyukba került.

A Porsche Design telefon a szokásokhoz híven bőrből készült hátlapot kapott és színben, valamint megjelenésében is radikálisan eltér a többi készüléktől, de a képességeit illetően feltehetőleg 99%-ban megegyezik majd a Mate 30 Próval.

A Huawei új telefonjaival kapcsolatban persze a legégetőbb kérdés nem az, hogy hogy fognak kinézni, hanem hogy mi lesz a Google alkalmazásaival, ezeket ugyanis a legutóbbi hírek szerint az USA kereskedelmi embargója miatt a Mate 30 már nem kaphatja meg alapból. Ez nem jelenti persze, hogy a Mate 30-tulajdonosoknak nélkülözniük kell a Google szolgáltatásait, de elképzelhető, hogy az alkalmazásokat külön kell majd telepíteni a telefonra.

Akár így, akár úgy, az biztos, hogy az új Mate megint csak egy olyan telefon lesz, amitől retteghet a konkurencia: hogy mást ne mondjunk, a telefon a két héttel ezelőtt bemutatott, 5G-s Kirin 990 procival érkezik, ami a kiszivárgott benchmark-teszteredmények szerint még a Snapdragon 855 Plusnál is erősebb.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.