Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És az is kiderült, hogy mire használnák.

Bár a korábbi cikkünkben még AK-47-esről volt szó, a videóból kiderül, hogy a drónba egy shotgun van beszerelve, ami jó döntésnek tűnik, hiszen így nem kell hajszálpontosan célozni vele. Az is kiderült, hogy mire használnák: más drónok hatástalanítására, vagyis attól talán nem kell félned, hogy a harmadik világháborúban egy csapat puskás drón ellen kell majd harcolnod.

A drónt a Moszkvai Repülési Intézet diákjai fejlesztették, akik egy stabilizáló mechanizmussal oldották meg, hogy a fegyver visszarúgása ne tegye használhatatlanná a találmányt. Az ötletet később az Almaz-Antey fegyvergyártócég vette a szárnyai alá, a prototípust már ők gyártották le. A harcidrón egy Vepr-12 shotgunnal van felszerelve, az irányítója pedig egy FPV szemüveget visel, amin keresztül a drónra szerelt kamera képét látja, ezzel segítve a pontos célzást.

A drónok hatástalanítására egyébként eddig is rengeteg ötlet született a betanított sasoktól a high-tech elektromágneses puskáig, de az ügyesebbek akár vécépapírral vagy dárdával is képesek levadászni a drónokat.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.