Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elon Musk már jó néhányszor kifejtette, hogyan képzeli el a Mars terraformálását, illetve kolonizálását, a minap ismét feljött Twitteren az emberiség jövője szempontjából igencsak jelentős téma, és Musk ismét elemében volt.

Vasember szorgosan válaszolgatott is az őt kérdezőknek, így többek között elárulta, hogy a Csillaghajó (Battlestar Galactica) nevet viselő anyahajójából – amellyel 100 embert is el tud egyszerre juttatni a Marsra – száz darabot gyártana,

Musk ugyanakkor nem beszélt arról, hogy Adama admirálist visszahívja-e nyugdíjas napjaiból. Pedig egy jó vezér mindig jól jön egy ekkora flotta esetén.

A Csillaghajó prototípusa

Egy ilyen flottával akár 100 megatonna szállítmányt is el lehetne cipelni a szomszédbolygóra évente, másképp számolva:

a Föld ugyanis nagyjából 26 havonta van marsközelben, azaz mintegy 80 millió kilométeres távolságra a vörös bolygótól. Az átlagos távolság egyébként 225 millió kilométer a két bolygó között, amely akár a 400 milliót is elérheti, így valóban érdemes lehet kivárni azt, amíg optimálisra csökken a távolság a két kőzetbolygó között.

Elon Musk on Twitter

@Erdayastronaut Building 100 Starships/year gets to 1000 in 10 years or 100 megatons/year or maybe around 100k people per Earth-Mars orbital sync

Elon Musk a tervei szerint 2050-re már 1 millió emberrel számolna a Marson, az utazás ugyanakkor nem volna ingyenes, amennyiben viszont valaki nem fizetőképes, akkor is mehet, majd a Marson ledolgozhatja az út árát. Érdekes, ugyanakkor kicsit merész tervnek tűnik ez, de ha valaki képes megvalósítani a vad elképzeléseit, az pont Musk.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.