Még 15 évesek sincsenek, mégis rengeteget tettek a világért
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A SAP Young ICT Explorers (YICTE) megmérettetés Ausztrália különlegessége, ami országszerte nyitva áll a fiatal feltalálók előtt háromtól egészen tizenhárom éves korig. Idén több, mint ezerkétszáz induló közül választották ki a leginspirálóbbakat.

Pete Andrew zsűritag, a SAP informatikai cég vezetője, a projekt egyik fő támogatója elismerően nyilatkozott a nyertesekről a Kids News-nak.

És hogy kik ők? Íme:

Lucas Buchanan és a MemoryBuddy

A tizenegy éves fiú találmányát nagypapája ihlette, aki szintén demenciában szenved. Az applikáció két részből áll; egy afféle jegyzettömbből, melybe felvihetők a beteg szükséges adatai, illetve egy hangvezérléssel működő részből, melynek segítségével parancsszóra elérheti a gyógykezeléseket, másrészt az applikáció emlékezteti nemcsak a fontos dátumokra, de adott esetben a hozzátartozók, ismerősök nevére. Akár egy virtuális ápoló.

Lawson Gallup, Gabrielle Simcox és az Aquerator app

A tizenhárom éves feltalálópárost nagyon elszomorította a Murray-folyó rohamosan pusztuló halállománya, ezét kitaláltak egy szerkezetet, ami algamentesíti a vizet, majd tiszta oxigént juttat az élőlényeknek. Lawson szerint a legnagyobb kihívást a fejlesztés közben jelentkező bug-ok okozták. Bónusz elismerés, hogy a gyerekek Jimmy Fallon tévéműsorába is meghívást kaptak.

Lucy Lonnqvist, Poppy Briggs és a 'Szelektálj jól' applikáció

Miután a kilenc és tíz éves leányzók nap mint nap megtapasztalták környezetükben, hogy az embereknek gyakran nehézséget okoz a hulladék szelektív elkülönítése, kitalálták a Bin It Right ('Szelektálj jól', a szerk.) applikációt, amit csak rá kell irányítani a kidobásra váró tárgyra, a program pedig beazonosítja, majd felfedi méltó helyét a hulladékcsoportok között.

(Fotó: Kids News, Pixabay)

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.