Valaki szerint egy angyal testet öltésének lehettünk szemtanúi, de sokkal hihetőbbnek tűnik egy szakértő jóval ésszerűbb magyarázata.

A NASA és az ESA folyamatosan figyeli a Napot napszondákkal és teleszkópokkal, a Helioviewer elnevezésű közös projektjük keretében pedig bárki (közel) valós időben nézheti a Naprendszerünk központi csillagjáról készült felvételeket a helioviewer.org-on. Május 2-án azonban hirtelen megszakad az élő közvetítés, pontosabban leállt a weboldal, amikor feltűnt egy rejtélyes fekete kocka a Nap környékén:

A fenti videót megosztó, magát ufószakértőnek valló Scott C. Waring szerint a NASA valamit eltitkol, és bár az ufó- és összeesküvéselmélet-hívőknek ez gyanúsnak tűnhet, a szakértőknek egészen ésszerű magyarázatuk van a dologra: az 1995-ben elindított napfigyelő, Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) műholdhoz tartozó projekt egyik kutatója, Bernhard Fleck néhány éve egy hasonló eset kapcsán ugyanis elmondta, hogy az ilyen fekete kockára hasonlító alakzatok az adatkimaradásnak tudhatók be. Lássuk be, ez sokkal elképzelhetőbbnek tűnik, mint egy ufó megjelenése, vagy akár egy angyal testet öltése, merthogy van, aki szerint a Nap ilyen közelségében lévő energiák lehetővé teszik, hogy az angyalok a fizikai világban is megnyilvánuljanak (egy fekete kocka formájában?).

(Forrás: Indy100)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fotón a riasztóan gyorsan növekedő napfolt, amiben háromszor elférne a Föld