Szép, új világ.

Zuckerbergék Metaverzumának legújabb, béta fázisban járó funkcióját mutatták be nemrég, írja a Hypebeast. A Builder Bot nevű fejlett mesterséges intelligencia képes arra, hogy a felhasználó körül szemvillantás alatt felhúzzon egész virtuális valóságokat.

Ha a karakterünkkel kimondjuk, hogy menjünk a strandra, akkor egy pillanat alatt a strandon is találjuk magunkat, nem kell menükön keresztül navigálnunk, elég csak kiejteni pár szót és az AI fel is húzza körénk a kért helyszínt. Zuckerberg szerint a funkció nem egyszerű navigálást segítő frissítés, hanem arról van szó, hogy a rendszer szó szerint új, szerkeszthető, testreszabható valóságokat generál, magyarán képesek leszünk félszavakkal új világokat teremteni.

A Builder Bot által a felhasználó 3D-s, vagyis térbeli objektumokat adhat hozzá a környezetéhez, ezeket az objektumokat körbe lehet járni, valamint interakciót is lehet velük kezdeményezni. A Metánál azt mondják, hogy a Builder Bot még csak a kezdet, rengeteg hasonló új funkciót terveznek beépíteni az új verziókba.

(Kiemelt kép: Meta/Horizon Worlds)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Eddig soha nem látott élőlényt fedezhettek fel, videó is van róla