Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyorsabban észlelik az ellenséget, látnak a sötétben és az életfunkcióikat is ellenőrizni tudják a katonák a futurisztikus sisakkal.

Az biztos, hogy ha a Hololens a kereskedelmi forgalomban végül nem is váltja be a hozzá fűzött reményeket, a Microsoftnak már akkor is megérte kifejleszteni a speciális kiterjesztettvalóság-szemüveget, ugyanis az amerikai hadsereg most rendelt belőle százezer darabot egy 480 millió dolláros közbeszerzés keretében.

Az eddig főleg cégeknek értékesített AR-szemüveg 3000 dollárba kerül, és eddig összesen ötvenezret adtak el belőle, tehát a hadsereg bevásárlása hatalmas lökést adhat a Hololens-nek.

Az amerikai katonák eddig is használták a Microsoft szemüvegét kiképzésre, a hadsereg viszont most kiterjesztené a Hololens használatát a harcmezőre is, ahol a szemüveg által biztosított többletinformáció felbecsülhetetlen fontosságú ahhoz, hogy a katonák a legjobb döntéseket tudják meghozni. Ennek megfelelően a Hololens-t olyan extrákkal is kiegészítik, mint az éjjellátó funkció, a hőérzékelés és a zajvédelem, emellett pedig a szemüveggel a katonák életfunkcióit, így például a szívverésüket is nyomon tudják követni.

(Fotó: Wikimedia Commons, Limpid Armor)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.