Mielőtt megnézed, mennyibe kerül az iPhone X javíttatása, gondolj valami szépre
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Amerikai Egyesült Államokban 999 dollárért kezdte forgalmazni az Apple az iPhone X-et, Magyarországon pedig 379 ezertől vásárolható meg a jubileumi telefon.

Egyik sem olcsó – főleg az utóbbi összeg, nekünk, magyaroknak –, de ha meglátod, mennyibe fáj a telefon javíttatása, talán még inkább elmegy a kedved attól, hogy megtakarított pénzedet erre költsd el.

A gond a 380 ezer forintos ár mellett ugyanis az, hogy ugye a készülék egy pillanat eltörhet vagy megrepedhet – így aztán nem lehet túl kellemes azzal a tudattal nekivágni egy kemény péntek estének, hogy egy rossz mozdulat, és a telefon mehet a levesbe. Persze ilyenkor is van megoldás, csakhogy a javíttatása annyiba kerül, hogy azért meg vehetünk egy vadiúj csúcstelefont:

Mindössze 150 ezer forintért meg is javítják a készüléket. Forrás: Statista

Innen nézve már nem is tűnik rossz ötletnek az Apple javaslata, hogy az AppleCare+ biztosítási díjat is fizessék ki a telefon mellé – a kétéves kibővített garanciáért így 199 dollárt kell még fizetni, viszont így egy kijelzőcsere 279 dollár helyett csak 29-be, más károk javítási költsége pedig 549 dollár helyett csupán k 99-be fáj.

Ezt olvastad már?

(forrás: Business Insider, Statista, Index)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.