Mit tudott a Nokia 3310, amit a jelenlegi okostelefonok nem?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemrég írtunk róla, hogy a legendás telefon hamarosan ismét visszatérhet közénk, ez a hír pedig elég sokakat foglalkoztat azóta is. Vajon mitől válhatott ennyire népszerűvé ez a teló 17 évvel ezelőtt? És mit tud, amit még a jelenlegi csúcskészülékek sem?

A Nokia 3310 kétségtelenül a világ egyik legnépszerűbb telefonjává vált, ezt bizonyítja az a tény is, miszerint több mint 120 millió darabot értékesítettek belőle. Amióta pedig megjelent a hír, hogy visszatérhet a piacra, a nosztalgiázni kívánó ex-tulajoknak beindult a fantáziája.

Nyilván sokan eljátszanak a gondolattal, hogy a múltidézés kedvéért esetleg vennének egyet 59 euróért, bár azt nehéz elképzelni, hogy emiatt végleg letennék a jelenlegi okostelefonjukat. Talán a Nokia is abban bízik, hogy második telefonként lehet rá igény, bár a tabletek, dual simes mobilok és okosórák világában aligha van szükség második telefonra. Mégis érdemes felidézni, hogy miért is szerettük annyira ezt a telefont.

Elpusztíthatatlanság

Az eredeti Nokia 3310 strapabíró mivolta mára már igazi legendává vált, elég ha a rengeteg mémre gondolunk, ami a neten kering. Természetesen értékeljük a jelenlegi törekvést, miszerint a gyártók próbálják például vízállóvá tenni a termékeiket, ám ez nem elég. Tök jó lenne, ha a mostani telefonok is hasonlóképpen bírnák a strapát anélkül, hogy mindenféle tokba kéne bújtatni őket.

Az akkumulátor élettartama

A jelenlegi készülékekhez képest a Nokia 3310 mintha örökké bírná szuflával. A maga 900 mAh teljesítményű akksijával akár egy hétig is kibírta. Jelenleg ehhez olyan trükkökhöz kell folyamodni, mint a spéci tokok, amik képesek megduplázni a teló üzemidejét. Tudnánk értékelni, ha a mai mobilokat sem kellene naponta tölteni...

Saját karakter

A Nokia 3310 nem akarta külsejével megváltani a világot, mégis sokaknak bejött a megjelenése. Ha a jelenlegi trendeket nézzük, a gyártók újabbnál újabb modelljei alig különböznek egymástól, ráadásul a legtöbb esetben úgyis tokba kerülnek, tehát a fullos külső nem sokat ér. A jó öreg Nokia nem akart futurisztikusnak és szupermenőnek látszani, ám a cserélhető előlapokkal és a legtöbbek számára megfelelő külsejével így is nagy sikert aratott.

Apró örömök

Az állítható képernyővédő, a dallamszerkesztő és az olyan játékok mint a Snake 2 és a Space Impact különösen szerethetővé tették ezt a telefont. Ezekre a dolgokra mindenki örömmel és nosztalgikus érzéssel emlékszik vissza ma is.

Összességében pedig remek ár-érték arány jellemezte. Akkoriban persze nem számított olcsónak, viszont évekig tökéletesen működött, sőt sokaknak bizonyára még mindig ott hever valahol a szekrényében és valószínűleg működik is. Szerintünk jobban járna a gyártó, ha a legenda kipofozása helyett inkább a fenti szempontokat szem előtt tartva valami újjal próbálkozna, ami valóban méltó utódja lehetne a 3310-nek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.