Ez a mobilnyomtató olyan fényképeket nyomtat, melyek megelevenednek a kezedben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Prynt nevű startup már többször is igénybe vette a közösségi finanszírozás eszközét, és eddig mindig sikerrel járt. Nem is csoda, hiszen általában tök jó ötleteik vannak.

A legutóbbi projektjük egy apró, egy telefontoknál némileg vaskosabb mobilnyomtató volt, ami a célként kitűzött 50 ezer dollár helyett másfélmilliót szedett össze a Kickstarteren, a legújabb, Prynt Pocketre keresztelt eszközük azonban még ehhez képest is tesz egy izmos lépést előre.

A Prynt Pocket ugyanis nem csak apró, és minimális erőforrások igénybevételével képes kinyomtatni a telefonodon lévő képeket, de ezeket a képeket ugyancsak a telefonod segítségével mozgóképekké is át tudja alakítani. Mutatjuk, aztán azt is mondjuk, hogy csinálja.


Tudjuk, hogy ez így elsőre hihetetlennek tűnik, de valójában egyszerű, mint egy pofon. Konyhanyelven az történik, hogy kiválasztasz egy videót, amit szeretnél így látni, a Prynt Pocket pedig intézi a többit.

Csak egy képkockát fog kinyomtatni, azonban elhelyez egy markert a fotón, nyomtatás közben pedig fellövi a videót egy online tárhelyre. A képet ezután a mobiltelefonod elé tartva, illetve a Prynt saját programját megnyitva, a kiterjesztett valóság elvét használva az alkalmazás képes lesz a videót a képre helyezni. (Természetesen mindez csak a telefonod kijelzőjén lesz látható.)

A cucc mindössze 150 dolcsiba kerül. Annyira nem vészes, azonban ehhez még illik hozzászámolni a nyomtatópapírt is, ami már egy kicsit jobban fáj, lévén negyven darab 20 dolcsival karcsúsítja a pénztárcádat.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.