Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az oltás nagymestereit is beoltották.

A Huawei híres arról, hogy szereti oltogatni a konkurenciát: az új iPhone boltokba kerülésének napján egy olyan kisbusszal parkoltak le az Apple Store előtt, amiben a várakozók feltölthették a lemerült iPhone-jaikat, a Samsung Galaxy S10 bemutatása alkalmából pedig valóságos blitzkrieg-et indítottak a közösségi oldalakon. De most az oltogatás nagymestereit is beoltották.

Mégpedig a Xiaomi, akiknek kétség kívül van egy hatalmas adu a tarsolyukban azzal, hogy a telfonjaikat nevetségesen olcsón adják, és a Facebookon közzétett képeik is erre voltak kihegyezve.

Az első képen csak simán egy screenshotot nyomtak a Huawei telefonjainak árazásáról, azzal a kísérőszöveggel, hogy "ez tényleg szükséges?"

Security Check

null

A másodikban aztán jobban is kifejtették az állaspontjukat, ugyanis egymás mellé tették a Huawei P30 és a Xiaomi Mi 9 specifikációját, jelezve, hogy az előbbi telefon majdnem kétszer annyiba kerül, mint az utóbbi.

Security Check

null

A Xiaominak nyilván butaság lett volna nem kihasználni ezt a ziccert, ha már az egész üzletpolitikájukat arra építették, hogy kisebb profitot termelnek a telefonjaikon, mint bármelyik más gyártó. Ugyanakkor három dolgot azért jegyezzünk meg, a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében:

  • a Xiaomi gondosan kiválogatta a két telefon azon tulajdonságait, amikben az ő telefonjuk jobb, mint a Huaweié (csak egy példa: a Xiaomi Mi 9-ben nincs 40 wattos gyorstöltés, amivel 40 perc alatt csontra feltölthető a telefon),
  • a szikár adatok nem árulnak el mindent egy telefon képességeiről, például pusztán a felbontásuk alapján nem lehet megmondani, melyik telefon kamerája a jobb,
  • valamint hogy a Huawei almárkája, a Honor rendszeresen ad ki olyan telefonokat, amik képességeikben nem igazán maradnak el a Xiaomi telefonjaitól, és alig, vagy semmivel sem drágábbak.

Így azért már árnyaltabb a kép, amitől függetlenül persze a Xiaomi Mi 9 még tényleg egy nagyon jó telefonnak tűnik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.