A Tesla tulajdonosa olyan poént tolt Twitteren, amitől néhány részvényes biztosan a szívgyógyszere után nyúlt.

A zseniális feltaláló vasárnap reggel egy sejtelmes üzenetet rakott ki Twitterre, amiben csak annyi állt: "Fontos hírek jönnek néhány órán belül".

Április elseje ide vagy oda, erre azért mindenki izomból felkapta a fejét, hiszen ha Elon Musk bejelent valami fontosat, akkor általában meghódít egy új bolygót vagy feltalál valamilyen új közlekedési eszközt, esetleg teljesen megváltoztatja a városokat. Nos, most nem ez történt, ugyanis néhány óra feszült várakozás után jött a várva-várt tweet:

A Tesla csődbe ment!

Elon Musk on Twitter

Tesla Goes Bankrupt Palo Alto, California, April 1, 2018 -- Despite intense efforts to raise money, including a last-ditch mass sale of Easter Eggs, we are sad to report that Tesla has gone completely and totally bankrupt. So bankrupt, you can't believe it.

"Minden erőfeszítésünk ellenére, hogy valahogyan pénzt szerezzünk (beleértve egy utolsó esélyként megragadott nagy húsvétitojás-kiárusítást), sajnálattal kell közölnünk, hogy a Tesla teljesen és totálisan csődbe ment. Annyira csődbe mentünk, hogy el sem hiszed."

Figyelembe véve, hogy a Tesla masszívan veszteséges, ezt a viccet Elon Muskon kívül valószínűleg egy épeszű cégvezető sem vállalta volna be, de ő nem állt le itt. A következő posztjában arról tájékoztatta a követőit, hogy bár a csődnek rengeteg fázisa van, a Tesla ebből már az összeset kipipálta. Ezután pedig még egy képet is posztolt magáról, amint éppen teljesen csődbe van menve.

Musk szerencséjére a részvényeseknek van humorérzékük, a Tesla papírjai legalábbis nem zuhantak be a bejelentés hatására.

És ezt olvastad már?
Tippek, hogy biztonságosabban mobilozzon a gyereked