Sebezhetetlen szuperhőst csinál a katonákból a Vasember-páncél
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kívülről olyan, mint egy megnyúzott tini nindzsa teknőc, de belülről tiszta Vasember: a TALOS nevű szuperruha repülni és energianyalábokat lövöldözni ugyan nem tud, de a legdurvább golyózáportól is megvéd és szupererőt ad használójának.

A MIT (Massachusetts Institute of Technology) által kifejlesztett folyékony anyagból készülő Tactical Assault Light Operator Suit alapvetően rugalmas, de mágnesesség vagy elektromosság hatására a másodperc tört része alatt megszilárdul, így védve viselőjét a lövedékektől.

A ruhába egy különleges head-up displayt is építenek, amely leginkább a Google Glass-hez vagy a Nissan 3E-jéhez hasonlít, és amellett, hogy folyamatosan információkkal látja el a katonát, még éjjellátó berendezésként is funkcionál.A páncélhoz emellett csatlakoztatható egy speciális, hidraulikus váz is, amely az energia-visszanyerő rendszerrel együtt szinte szupererőt ad a ruha viselőjének.

Az amerikai hadsereg négy év múlva már éles helyzetekben szeretné tesztelni a szuperruha képességeit, addig is itt egy kis ízelítő, hogy nagyjából mire számíthatunk.

(Forrás: Gizmodo)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.