A finn cég új gazdára talált, és rögtön be is mutattak egy telefont, amivel azért van egy kis bökkenő.

A finn HMD éppen csak megkaparintotta a Microsofttól a Nokia névhasználati jogait, de mielőtt még hozzákezdtek volna az okostelefonok gyártásához (ezek jövőre várhatóak), gyorsan bemutattak egy hagyományos "buta" telefont is, Nokia 150 néven. Ami nagyjából pont ugyanolyan, mint amit még a Microsoft mutatott be szeptemberben Nokia 216 néven.

A telefonban egy 2,4 colos, 320x240 pixeles felbontású kijelzőt találunk, valamint egy 0,3 MP-es kamerát, amihez tartozik vaku is. Az akksi a Nokia 216-hoz hasonlóan 1020 mAh-os, amivel a gyártó szerint a telefon akár egy hónapot is kibír stand-by módban.

A telefonban emellett van Bluetooth-kapcsolat, valamint jack-csatlakozó is, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a 216-hoz hasonlóan erre is tudunk-e alkalmazásokat (így pl. Facebookot) telepíteni, szóval az ilyen extrákról valószínűleg le kell mondanunk.

Ami viszont így is vonzóvá teheti az új Nokiát, az az ára: a Nokia 150 mindössze 26 dollárba, vagyis kevesebb, mint nyolcezer forintba kerül, tehát ha valakinek tényleg csak egy megbízható, hosszú üzemidejű telefonra van szüksége, annak tökéletes választás lesz.

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben