Nomen est omen: a Facebook F8 konferencia csökkentett módba kapcsolt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Facebook törölte éves, rendes F8 fejlesztői konferenciájának személyes részvételt kínáló opcióját a COVID-19 koronavírus pandémia miatt.

Az F8 2020 eredetileg kétnapos esemény lett volna, amely május 5-én kezdődik, és ilyenkor általában a fejlesztők és a média világszerte repülőre ül, hogy a San Jose-i showról személyesen is tudósíthassanak. Idén azonban a Facebook bejelentette, hogy lemondanak az F8 fő konferenciájáról, és helyette „helyben rendezett eseményeket, videókat és élő közvetítésű tartalmakat nyújtanak”. Íme a hivatalos nyilatkozat a társaságtól:

A Facebook blogbejegyzésben magyarázza a döntés hátterét. Konstantinos Papamiltiadis a Facebook fejlesztői platformjainak és programjainak igazgatója azt mondta, hogy a Facebook előtérbe kívánja helyezni "fejlesztői partnereink, munkavállalóink ​​és mindenkinek a személyes egészségét és biztonságát, aki segít az F8 létrehozásában. Megfontolták a konferencia megszervezésének más módjait is, de úgy döntöttek, hogy ez "nem keltene jó érzéseket".

A konferencia nem az első technológiai esemény, amelyet a koronavírus aggodalmak miatt lemondtak. Nyilvánvaló az aggodalom, hogy ha sok ember gyűlik össze, az súlyosbíthatja a halálos koronavírus-járványt, amely nagy pusztítást okoz Kína szárazföldi részén és gyorsan terjed világszerte.

A John Hopkins Egyetem adatai szerint a cikk megírásának pillanatáig  83 862 embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, amibe 2867-en már belehaltak. A halálesetek többnyire Kínára korlátozódnak, bár a vírus másutt is szedi áldozatait. A Facebook az elkövetkező hetekben további információt közöl majd az F8 terveiről.

Ha itt feliratkoztok, azt már egyenesen az email fiókotokba kaphatjátok, a vállalattól.

(Forrás: Pocket-lint Képek: Wikimedia)

Kövesd a Rakétát, a Player jövőmagazinját!

Tavaly év végén startolt el a Player új magazinja, amiben kiemelten foglalkozunk a legérdekesebb technológiai és tudományos újdonságokkal, az autózás jövőjével, a megújuló energiával, a klímakérdéssel, és még számtalan olyan izgalmas trenddel, ami a következő években meghatározó lehet. Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!


 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.