Olyan hatalmas lesz a SpaceX Mars-rakétája, hogy amellett egy elefánt is hangyának érezheti magát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És ez még csak a feje - szól a régi vicc, és valami hasonló juthat eszünkbe a Csillaghajóról kikerült legutóbbi képpel kapcsolatban is, amit Elon Musk osztott meg a Twitteren.

Igaz, a SpaceX Boca Chica-i bázisán álldogáló rakétának éppen nem a "feje", hanem inkább a "lába", vagyis az üzemanyagtartálya látható, elsőre pedig fel sem fogjuk milyen hatalmas méretekkel van dolgunk. Ha közelebbről is megvizsgáljuk, akkor viszont láthatjuk, hogy a tartályok tetején emberek dolgoznak, ami ad egy elég jó közelítő értéket arra, hogy mekkora is lesz a komplett, 120 méter magas űrhajó.

A Csillaghajó üzemanyagtartálya mostanában vissza-visszatérő vendége a híroldalaknak, ugyanis a SpaceX az "ahol fát vágnak, ott hullik a forgács" elvét követve sorra robbantgatja fel a rakétáit, miközben tesztelik (de hát erre vannak a tesztek).

Persze a rakétának muszáj is nagynak lennie, hiszen Elon Musk úgy tervezi, hogy a Csillaghajóval egyszerre akár száz ember is utazhat majd a Marsra, ahol Musk tervei (vagy inkább vágyálmai) szerint a 21. század közepére már egymillió ember fog élni.

Háromnaponta építene új rakétát Elon Musk

A SpaceX alapítója korábban többször is beszélt már az ambiciózus tervéről, amit ezer darab Csillaghajóval óhajt végrehajtani, most viszont az Ars Technikának specifikusan is kifejtette, hogy tervezi ezt megvalósítani. Musk ennek érdekében a maihoz képest ipari méretű rakétagyártásba kezdene a SpaceX Boca Chica-i bázisán, aminek eredményeképpen akár háromnaponta készíthetnének egy újabb űrhajót.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.