Nem gondoltuk volna, hogy a kirakodásban lehet bármi érdekes, de máris más a helyzet, ha az a bizonyos kirakodás történetesen az űrben történik.

A SpaceX által közzétett videó a Dragon-űrkapszula csatlakozásáról az ISS-hez például annyira látványos, hogy kétszer kellett megnéznünk, mire elhittük, hogy ez nem csak valami animáció.

SpaceX on Twitter

Filled with more than 5,900 pounds of @NASA cargo and research materials, Dragon was captured by @Space_Station crew members and attached to the orbiting laboratory earlier this week for its month long stay. https://t.co/3owFVh13Iy https://t.co/El6AFXrdoN


Bár a SapceX embert egyelőre nem küldött az űrbe, a Nemzetközi Űrállomásra rendszeresen szállítanak utánpótlást. A mostani már a kilencedik ilyen missziójuk volt, aminek keretében 2,5 tonnányi cuccot dobtak fel az űrállomásra, többek között kutatásokhoz szükséges dolgokat, ellátmányt és az űrsétához nélkülözhetetlen felszereléseket is.

És amit nagyon szeretünk a SpaceX-ben, hogy természetesen ezúttal is zseniálisan látványos fotókon és videókon örökítették meg a küldetést.

(Fotó: SpaceX)

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben