Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Marsról már több fényképünk van, mint egy munkamániás lagzifotósnak. Néhány napja az egyik felvételen valami borzalmasra bukkantak. Juj!

A NASA egyik fotóján a felületes szemlélődő csupán egy halom sziklát lát. Nézd csak meg! Semmi különös, ugye?

Még szerencse, hogy az internet népének egyes tagjai nem olyan figyelmetlenek, mint te vagy én. Ha ugyanis jobban megnézted volna, te is megtaláltad volna a vörös por alá temetett kövek között rejtőzködő borzalmat. A Journey to the Surface of the MARS nevű facebook account mögött tevékenykedő felhasználó például elég szemfüles volt ahhoz, hogy meglássa, amit nekünk nem sikerült.

Ez még nem minden. Ugyanezen a képen van még egy másik példány ebből az izéből. Itt:

Igen, tudjuk. Nekünk is pont ez jutott eszünkbe:

A borzalmas felfedezés híre a hétvégén körbeszáguldott az interneten. A Marson óriási rákszörnyek várják, hogy végre a vörös bolygóra lépjen az első látogató. Kemény, de egy olyan harcedzett faj, mint az ember, valahogy majd csak megbirkózik ezzel a nyugtalanító ténnyel. Elvégre mi vagyunk azok, akik sztárt csináltunk DJ Boboból és kasszasikert az Alkonyat, meg az Éhezők viadala filmváltozataiból. Ezek után menni fog ez is.

A helyzet azonban az, hogy pánikra semmi ok, hiszen ez a kép is, mint az összes hasonló leleplezés, csupán arra jó, hogy ismét alátámassza a pareidolia nevű jelenség létezését. A pareidolia nem más, mint egy olyan érzet, mely a véletlenszerű ingereket az agyadban tisztán kivehető alakzatokba rendezi. Amikor csillámpónit látsz egy felhőben, pontosan ez történik veled.

Meg lehet tehát nyugodni, sem Barack Obama-klónok, sem közlekedési lámpák nem várják az emberiséget a Marson.

(via Time)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.