Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Oroszország megmutatta amerikai ellenőröknek a hiperszonikus irányítható szárnyas siklóblokkal felszerelt Avangard-rakétarendszert – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a szemlét a hadászati támadófegyverek korlátozásáról szóló egyezmény megvalósításának keretei között, október 24. és 26. között tartották meg.

védelmi tárca hozzátette, hogy az Avangardot a tervek szerint decemberben állítják majd hadrendbe.

Korábban az orosz katonai-ipari komplexum egyik képviselője arról tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget, hogy az első két Avangard-siklóblokkal felszerelt UR-100–N UTTH típusú interkontinentális ballisztikus rakétát elsőként az orosz hadászati rakétaerők Orenburg megyében állomásozó dombarovszkiji hadosztályánál állítják kísérletileg rendszerbe november elején vagy december elején.

Illusztráció az új orosz fegyverről

A TASZSZ tavaly egy másik forrásra hivatkozva azt írta, hogy két ezredet fognak egyaránt hat, silóból indítható Avangarddal felszerelt rakétával ellátni.
Az Avangard hadászati rendszer irányítható szárnyas harci siklóegységgel felszerelt interkontinentális rakéta.

a rakétaelhárítási rendszereket a haladási irányát és magasságát módosító manőverekkel meghaladva. A Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök által 2010-ben aláírt új START egyezmény hatálya 2021-ben jár le. Moszkva és Washington megállapodhat egy ötéves hosszabbításról.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

 

(forrás: BBC, MTI, RT.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.