Bizarr találmánnyal fékezné meg a koronavírus-járványt egy kínai tervező
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pajzs papíron hatékony, azonban igencsak költséges, de elméletben érdekes elgondolás.

A COVID–19 koronavírus-járvány ellen védekezhetünk arcmaszkkal, gyakori kézmosással és kézfertőtlenítéssel, szolidabb vagy durvább remeteélettel, meg egyéb gyakorlati praktikákkal, de teljes védelmet egyik sem nyújt a világot elárasztó vírus ellen. Szun Dajong kínai építész azonban tervezett egy olyan pajzsot, amely szinte már tutinak mondható. Egy gond van vele.

A pajzs ugyanis ultraibolya-sugárzás révén sterilizálja az „enteriőrt”, azaz a gazda bőrfelületeit, illetve ruházatát. Szénszálas tartókból készülne el, melyek között PVC-fólia nyúlna, így a hátizsákként hordható pajzs kicsit úgy festene, mint a denevér szárnyai. Ráadásul a műanyagburokban felmelegíthető huzalok lennének elhelyezve, hogy még több jósággal várják az oda tévedő kórokozókat.

A feltaláló nagyon lelkes és álmodozó, úgy véli, ha talál egy támogatót, akkor annak díjmentesen odaadja a terveit. Hát bízunk benne. A projekt neve egyébként a Be a Bat Man!, azaz a Légy denevérember! nevet kapta – utalva erre a szárnyakra, Bruce Wayne feltaláló szkilljeire, valamint a járvány egyik lehetséges kiindulópontjának számító repülő emlősökre.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.