Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Pebble körül szorul a hurok, de most úgy néz ki, hogy az őket felvásárló Fitbit egyáltalán nem szándékozik folytatni a Pebble-okosórák gyártását.

Ha így lesz, azt a Pebble tulajdonosok eléggé megszívják, ugyanis ezzel az okosórák támogatása egycsapásra megszűnik, vagyis lemondhatnak a garanciáról és a frissítésekről is.

Még rosszabb helyzetben lehetnek viszont azok, akik már megrendelték a Pebble új kütyüjeit, a Time 2-t és a Core-t, ezeket ugyanis már nem fogják legyártani, a pénzüket pedig várhatóan csak jövő márciusban kapják vissza - ha egyáltalán visszakapják.

A Pebble csődje ezen túlmenően az egész okosóra-piacnak is nagyon baljós előjel: az amúgy is haldokló szegmensben a Pebble tűnt az egyik legmegbízhatóbb szereplőnek, akik ügyes, crowfundingra alapozott piaci stratégiával és olcsó, de praktikus óráikkal gyakorlatilag a semmiből tudtak az egyik legnagyobb piaci szereplővé válni, viszont úgy tűnik, hogy ez sem volt elég ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni.

És ezt olvastad már?
Eddig soha nem látott élőlényt fedezhettek fel, videó is van róla