PET-palackból készül az újrahasznosított Lego
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bemutatták a prototípust.

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült LEGOR kocka prototípusát, amellyel egy újabb lépést tesz a Lego termékek fenntarthatósága felé. A PET-palackokból készült kocka új prototípusa az első, amely újrahasznosított anyagból készült, és amely megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek.

Az újrahasznosított kocka prototípusa a Lego csoport legújabb fenntarthatóságot elősegítő fejlesztése. 2018-ban a cég megkezdte a fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből készült elemek gyártását, tavaly pedig bejelentették, hogy eltörlik az egyszer használatos műanyagot a termékek dobozaiból.

A Lego csoport több mint 400 millió dollárt (mintegy 117 milliárd forint) fektet be három év alatt, hogy felgyorsítsa a fenntarthatósággal kapcsolatos céljainak megvalósítását. Van miből: a csoport bevétele 13 százalékkal 43,7 milliárd dán koronára (2154 milliárd forint) nőtt tavaly, a működési eredménye 12,9 milliárd dán koronát tett ki 2020-ban, 19 százalékkal nőtt egy év alatt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Lego)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.