Felix Kjellberg PewDiePie néven a YouTube egyik legnagyobb sztárja, akinek 109 millió (!) feliratkozó követi a csatornáját. Brutális szám. Majdnem annyira brutális, mint amennyire bunkó tud lenni az ember.

2017-ben például azért szakított meg vele minden együttműködést a Disney, mert egy kicsit kínossá kezdtek válni emberünk azon mutatványai, mint amikor indiai férfiakat vett rá arra, hogy „Halál az összes zsidóra!” feliratú táblával parádézzanak, vagy amikor egy Jézusnak öltözött emberrel mondatott el olyan szövegeket, mint például „Hitler nem tett semmi rosszat.”.

Nem sokkal később egy élőzés közben azt találta mondani az egyik riválisára, hogy nigger, amiért manapság már simán be szokott indulni az inkvizíció, de ő egy rövidebb letiltással simán megúszta ezt is.

A világért sem akarjuk túltolni a PC-szekeret és általában a viccet is szoktuk érteni, most azonban PewDiePie-nak megint sikerült egy olyat húznia, amit már a YouTube sem hagyhatott figyelmen kívül.

Az egyik legutóbbi videójában a gyerekek körében igen népszerű, 105 milliós követőtáborral rendelkező Cocomelon nevű csatornába szállt bele cseppet sem értelmiségi hangnemben, de úgy, hogy ezzel a YouTube szerint megsértette a platform online zaklatásra és kiskorúak védelmére vonatkozó irányelveit.

A videó tulajdonképpen arról szólt, hogy Felix alaposan kigúnyolta a Cocomelont, sőt, annak követőivel sem bánt kesztűs kézzel. Szó szerint elhangzott a klipben, hogy a gyerekeknek szóló tartalmakkal szórakoztató csatorna nézői egytől-egyig kibaszott szüzek. A YouTube erre válaszul fogta magát és törölte az egész klipet a már említett problémákra hivatkozva.

A csatorna egyébként azért került PewDiePie célkeresztjébe, mert rekordgyorsasággal szedett össze százmillió követőt. Nos, erre mit is mondhatnánk? Csúnya dolog az irigység, főleg, ha bunkósággal párosul.

A videó letiltása után emberünk ezzel zárta le a sztorit:

„Ennek a dolognak nem lesz folytatása, mert 1. nem lenne már vicces, 2. igazából nem érdekel a Cocomelon.”

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Precíziós leszállást hajtott végre a SpaceX rakétája egy tengeren lebegő drónhajóra