Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te hogyan nyitsz ki egy lakatot, ha nagyon gyorsan meg akarsz szabadulni tőle? Természetesen lelövöd egy pisztollyal, így tanultad a hollywoodi filmekből, nem? Akkor rossz hírünk van: a rossz fiúk már el is kaptak, és csak reménykedhetsz benne, hogy nem "halott ember 1" néven szerepelsz a stáblistán.

A Demolition Ranch Youtube-csatorna készítőjéről talán nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi fegyverbuzi, aminek megvan az az előnye, hogy ha mondjuk egy baráti sörözés alkalmával felvetődik, hogy tényleg szét lehet-e lőni egy lakatot egy lövéssel, azt azonnal ki is próbálhatja otthon. A létező összes fegyverrel.

Ha sietsz, akkor most eláruljuk, hogy nem lehet, de ez azért egy kis részletezésre szorul.

https://www.youtube.com/watch?t=36&v=m-Qae4hY32c

Szóval az van, hogy egy 50 kaliberes Browning töltény tényleg egyből viszi a lakatot (meg az ajtót, és minden mást, ami az útjába kerül), de az így néz ki a normál töltényekhez viszonyítva:

Igen, az ott a bal szélen, na az nyitja egy lövéssel a lakatot

Azokkal a kis kaliberű fegyverekkel viszont, amikkel a filmekben szoktak ajtót nyitni, teljesen esélytelenül indulsz egy lakattal szemben. Mondjuk egy Tuto lakattal szemben talán nem, de azt meg jó eséllyel mezítláb is lerúgod.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.