Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akik nagyon szeretnének már egy sci-fiben élni, azok biztosan örömmel hallják, hogy hamarosan új szereplő mutatkozhat be a repülő autók piacán.. mit bemutatkozhat, a Lilium egyenesen rárúghatja az ajtót a többi aspiránsra.

Ugyanis hiába érkeznek már a hírek évek óta a merészebbnél merészebb tervekről, a szomorú valóság az, hogy a repülő autók piaca, nos, nem igazán létezik: a Terrafugia évek óta csak ígérget, és a szlovákok is eléggé meglassultak az AeroMobillal.

A reménysugár most a Liliumnak köszönhetően gyúlt fel újra, akiknek ugyan egyelőre szintén csak látványos számítógépes illusztrációik vannak a készülő autóról, de az azért bizakodásra ad okot, hogy a német startup az ESA, vagyis az Európai Űrügynökség inkubátorában bontogatja a szárnyait.

Ha sikerül tartaniuk az ütemtervet, akkor pedig 2018-ra készen is lehet a teljesen elektromos repülő autó, ami az első ilyen jellegű, polgári közlekedésre szánt jármű lehet. A Lilium járgányát egyébként helyesebb lenne légautónak hívni, hiszen földi közlekedésre egyáltalán nem alkalmas, viszont helyből tud le- és felszállni, tehát leginkább egy rotor nélküli helikopterre hasonlít. A tervezők szerint a légautó akár három kilométer magasba is képes felszállni, a vezetését pedig húsz óra alatt meg lehet tanulni, bár ez utóbbiban mi azért erősen kételkedünk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.